top of page
Orange Brun Foto Kollage Citat Sommar Instagram Inlägg (4).jpgRita din Drömträdgård

Kreativ helgkurs i orangeriet*Kontakta mig om ni är en grupp som vill gå denna kurs tillsammans

Bär du på en dröm att förändra något i din egen trädgård? Inspireras du av andra men vet inte hur du ska börja? Jag bjuder nu in till en helgkurs i trädgårdsdesign där du får hjälp och stöd i processen att ta fram en plan för dina trädgårdsdrömmar. Vi håller till i vårt mysiga orangeri och du har under båda dagarna tillgång till hela vår visningsträdgård som vi själva byggt upp de senaste åren. 
 

Under denna helgkurs får du under två förmiddagar olika föreläsningar (PowerPoint) om grunderna i trädgårdsdesign, anpassade till oss här i norr. Eftermiddagarna vigs till arbete med ditt individuella projekt där du under vägledning skissar fram en hållbar trädgårdsplan som du sedan tar med dig hem. Lite extra fokus kommer att ligga på hur man med små medel kan öka biologisk mångfald i sin trädgård, både under och ovan jord. Till din hjälp har du också vårt lilla bibliotek av inspirerande litteratur, magasin och växtlistor för oss i zon 5-8.

Välkommen till en kurs som sätter fart på dina egna tankar, idéer och kreativitet!

Bonus: Innan kursstart får alla deltagare ett fröpaket med tre sorters lättodlade sommarblommor från Fröbanken hemskickade till sig. Du kan också få med dig hem en egen planta av den väldoftande urgamla läkeörten och insektsmagneten Pepparmynta (Mentha x piperita).

 

Begränsat antal platser (6 st)

Kostnad: 1495 kr. Betalning i samband med anmälan.
 

Anmälan via mail till growbyjenny@outlook.com

Det är lätt att åka kollektivt med Länstrafikens buss nr 30 under helger. 5 min promenad från oss till busshållplatsen.
 

Kaffe, te, lemonad och en fruktig smoothie från trädgårdens bär ingår. Lunch tar du med själv (det finns tillgång till fullutrustat kök med mikro)

Allt material för att för hand rita din trädgårdsskiss på A3 ingår.

Efter slutförd kurs får du också mitt material från föreläsningarna mejlade till dig, som du kan spara för framtida projekt.

 

 

INNEHÅLL 
 

09.30 Drop-in med kaffe/te som mjukstart

10.00-12.00 Föreläsningar med tid frågor, diskussioner

 

12.00-13.00 Egen medhavd lunch i trädgården
 

13.00-16.00 Tid för att rita och skissa fram ditt eget projekt. Paus för fika.

 

 

INNEHÅLL FÖRELÄSNINGAR & DIALOG

 

 • Trädgårdsdesignens viktigaste grunder, saker att ta hänsyn till vid alla projekts början för önskade resultat. Om det som kallas zoner, att skapa ”rum”, mikrozoner, olika typer av ytor, gångar, väggar och tak.
   

 • Att skapa med gröna växter och vad som är värt att tänka på för att skapa blickfång under alla årstider. Hur man kan ”översätta” vackra och drömska trädgårdar i söder till våra förhållanden i norr.
   

 • Konsten att komponera hållbara och vackra perennrabatter för alla lägen och klimat. Tips på olika kombinationer och växter som lämpar sig att samplantera för effektfulla kontraster. Om ettåriga växter, perenner, användbara örter för både insekter och människor, samt knöligt om lökväxter.
   

 • Om träd och dess funktion i en trädgård, vanliga och ovanliga sorter och hur man väljer rätt. Vackra buskage och lite om våra mest älskade rosor.
   

 • Häckväxter och hur man kan använda dem på traditionella och oväntade sätt. Klätterväxternas slingrande värld.
   

 • Beskärningens funktion och varför man ska våga ta fram sekatören.
   

 • Nivåskillnader och slänter och hur dessa kan förvandlas till gröna oaser.
   

 • Jorden som den viktigaste källan till en välmående trädgård. Om olika jordars fördelar och utmaningar, om naturlig gödsel, täckodling, bevattning och kompostering som en del i trädgårdens kretslopp. Råd för hur man med små insatser kan öka biologisk mångfald och göra sin trädgård till en rik på både växter, insekter och djur.

bottom of page