top of page
Trädgårdsinpiratör_20.jpg
Odla ätbart med naturhänsyn

 

Ta steget mot ökad självhushållning och lär dig odla ätbart!

Ett samarbete med Fagernäs Trädgård i Boden

*Kontakta mig om ni är en grupp som vill starta denna kurs tillsammans

 

Flexibel hybridkurs med 3 valbara träffar, två på plats i Boden/Sävast och en via Zoom. Välj själv hur många träffar du vill betala för och delta i! Alla deltagare får en hemmaodlad kruktomat som gåva, ett litet fröpaket med vanliga grönsaker samt 20% rabatt på ett helt köp hos Fagernäs Trädgård i Boden under april, allt för en bra start! Kursen avslutas med ett lärande studiebesök hemma hos oss på Solskensvägen.

På denna odlingskurs får du lära dig grunderna i att odla ätbart från frö enligt ekologiska, giftfria principer. Den riktar sig både till dig med tidigare erfarenhet och till dig som är helt nybörjare. Att bli odlare tar lång tid och är ett arbete i ständig förändring och utveckling, därför spänner denna kurs över flera månader med olika tematiska föreläsningar och innehåll vid varje träff. Det spelar ingen roll om du odlar på landet, i pallkrage, i villaträdgård, växthus eller balkong. Alla får med sig nyttiga klokskaper och tillsammans anpassar vi träffarnas innehåll utifrån gruppens behov.

 

Härlig gemenskap med likasinnade utlovas och gott om tid för frågor och dialog. Jag vet av erfarenhet att sådana här möten kan skapa så mycket mervärde! Vi reflekterar tillsammans över odlingens roll för välmående människor och jordar, biologisk mångfald och hur vi blir ansvarsfulla medskapare av vår mat i en alltmer krisande värld. Vid varje träff får du en pedagogisk föreläsning med mina bästa tips för att lyckas.
 

Begränsat antal platser
Anmälan via mail till growbyjenny@outlook.com
Betalning i samband med anmälan


 

 

Träffar per datum:
 

Träff nr 1: Kursstart med fröfrossa

Kliv in i fröernas fantastiska värld och allt vad det innebär!

Vikten av att välja bra näringsrik jord till frösådd, material och olika hjälpmedel, belysning, bevattning. Hur man sår frön och sedan hanterar sköra små plantor, omskolning och tips på olika odlingsvärda grönsaker för oss i norr med lite kortare säsong. Om det som kallas "kruktomater" och varför de blivit våra favoriter!


Du som går kursen välkomnas in i mitt GreenRoom som är en sluten FB-grupp för mina odlande kursdeltagare. Där kan du ställa frågor och inspireras av andra odlarvänner i norr!

 

Träff nr 2: Bli jordklok (Zoom)

Om olika sätt att gödsla naturvänligt, om gifter i jord och gödsel och vikten av att upprätthålla en god jordhälsa. Kompostering genom bl.a Bokashi-metoden, om täckodlingens vinster för biologisk mångfald. Om de vanligaste skadedjuren, sjukdomarna och hur man kan få rätsida om eländet slår till. Odla gurkväxter och baljväxter och lämpliga tider att så dessa.

Sist men absolut inte minst; Knöliga tips för potatisodling på friland och i kruka och om fleråriga ätbara växter för oss i norr!

 

Träff nr 3: Odlare i midnattssol - ett studiebesök i vår trädgård
Solskensvägen 32 Sävast, Boden

Vi ses igen! Lärande studiebesök i vårt mysiga orangeri med fika och samvaro, utvärdering, delningsrunda och erfarenhetsutbyte mitt i midnattssolens högtid. Här har du chans att trädgårdsvandra i din egen takt och fråga om allt som växer i vår trädgård, därför anpassas besöket till gruppens önskemål. 

Ett mjukt avslut helt enkelt! 

292751830_5494861057242213_1689968916052658735_n.jpg
bottom of page